Om Jiu Jitsu

Foto Peter

Brasiliansk jiu jitsu (BJJ) er en kampsport som fokuserer spesielt på kamp på bakken. Den har sine røtter i tradisjonell Ju Jutsu og Judo. BJJ startet i Brasil tidlig på 1900-tallet og spredte seg etterhvert internasjonalt, særlig etter at UFC startet på 90-tallet.

BJJ går ut på at en mindre og svakere person kan vinne over en større og sterkere motstander ved å bruke teknikk istedenfor styrke. Treningen består av stående bryting, fallteknikk, nedtagninger, posisjoner på bakken og submissions.

Det legges stor vekt på sparring, også kalt å “å rulle”. Dette gjør man for å være sikker på at det en trener på også fungerer i praksis, mot en motstander som faktisk gjør motstand og også prøver å vinne.

Om oss

Klubben startet i 2004 som Bø Ju Jitsu klubb. Vi trente fra starten tradisjonell ju jitsu, nærmere bestemt stilarten Ju Jitsu Norge (som i dag heter JJN Ju Jitsu).

Ved siden av JJN har vi også trent forskjellige konkurranseformer, og fra rundt 2010 begynte flere fra klubben å også trene MMA, BJJ og Submission Wrestling. I 2019 kom vi i kontakt med GFTeam Sandefjord. Samarbeidet utviklet seg slik at i 2022 knyttet grappling-delen av klubben seg formelt til GFTeam Sandefjord og skiftet navn til GFTeam Telemark. Klubben endret samtidig navn til Bø Kampsport.